brandbeveiliging.com

Uw winkelwagen
Uw mandje is momenteel leeg.

   

U bent nu hier: Home Wet en regelgeving NEN Normen NEN 2659
Decrease font size  Default font size  Increase font size 
Nen 2659

De norm NEN 2659 geeft algemene voorschriften voor controle door de gebruiker van verrijdbare blustoestellen en voor het onderhoud en de revisie van verrijdbare blustoestellen.

Routinecontrole door de gebruiker.

Alle verrijdbare blustoestellen moeten ten minste eenmaal per kwartaal, en bij voorkeur eenmaal per maand, worden onderworpen aan een routinecontrole door de gebruiker of een vertegenwoordiger van de gebruiker.
let hierbij vooral op:
-zichtbaarheid
-bereikbaar
-Beschadigingen
-manometer o.k (indien aanwezig)
-verzegeling o.k

Jaarlijks onderhoud.

Onderhoud aan verrijdbare blustoestellen moet jaarlijks worden uitgevoerd door een deskundig persoon*. Het onderhoud moet echter vaker worden uitgevoerd dan eens per jaar indien de omstandigheden of gevaren dit vereisen.

Uitgebreid onderhoud.

In het 5e en 15e jaar na de productiedatum moeten verrijdbare schuimblustoestellen onderworpen te worden aan een meer uitgebreide controle. Ook worden wanneer nodig de vullingen vernieuwd.

Revisie.

In het 10e jaar na de productiedatum moet het verrijdbare blustoestel volledig gedemonteerd, geleegd en opnieuw gevuld worden in een revisiewerkplaats.
Co2-cilinders en/of drijfgascilinders worden op druk beproefd. Slang en pistool moeten eveneens beproefd worden. Zonodig worden beschadigde onderdelen vervangen.


*Deskundig persoon= onderhoudsmonteur in dienst van REOB erkend onderhoudsbedrijf.