brandbeveiliging.com

Uw winkelwagen
Uw mandje is momenteel leeg.

   

U bent nu hier: Home Wet en regelgeving ADR/VLG
Decrease font size  Default font size  Increase font size 

Vervoer Gevaarlijke Stoffen.

De belangrijkste punten aangaande brandbeveiliging zijn:

a: Elke transporteenheid moet zijn uitgerust met ten minste een draagbaar brandblusapparaat voor de brandklassen A,B en C met een vulgewicht van ten minste 2 kilo.Transporteenheden die gevaarlijke stoffen vervoeren overeenkomstig "Vrijstellingen" vallen hier ook onder.

b: Aanvullende uitrusting is vereist in de volgende gevallen:

  1. Voor transporteenheden met een maximaal toegelaten massa van totaal 3,5 ton een of meer draagbare brandblusapparaten voor de brandklassen A,B en C met een totaal vulgewicht van ten minste 4 kilo.
  2. Voor transporteenheden met een maximaal toegelaten massa van meer dan 3,5 ton tot en met 7,5 ton een of meer draagbare brandblusapparaten voor de brandklassen A,B en C met een totaal vulgewicht van ten minste 8 kilo, waarvan een apparaat minimaal 6 kilo inhoud moet hebben.
  3. Voor transporteenheden met een maximaal toegelaten massa van meer dan 7,5 ton een of meer draagbare brandblusapparaten voor de brandklassen A,B en C met een totaal vulgewicht van ten minste 12 kilo, waarvan een apparaat minimaal 6 kilo inhoud moet hebben.

De capaciteit van het apparaat vallend onder a mag hierbij meegerekend worden.

De brandblusapparaten overeenkomstig deze voorschriften moeten zijn verzegeld en voorzien van een onderhoudsetiket waarop is aangegeven,de datum van/tot controle (het REOB onderhouds-etiket voldoet hieraan)

Voor voertuigen waarin huishoudelijk gevaarlijk afval vervoerd wordt gelden aanvullende voorschriften.